Chili har grott fint och växer på

Snackpap8marsMin chilisådd har grott färdigt och andra bladparet börjar utvecklas. Av 49 frön snackpaprika (från en snackpaprika köpt i livsmedelsbutik) har 47 grott. Så nu är det dags att ge plantorna en duschvattning med Terrafert Blad kombinerat med EM-Aktiv. I min 1,5 liters flaska tar jag ett kryddmått EM-Aktiv och två droppar Terrafert Blad, som innehåller folsyra bland annat. Du kan läsa mer om det under bruksanvisningar. Observera att allt är ekologiskt.

Jag är sHabanero8marså förtjust i hur jämnt de här små plantorna kommit upp, tittar på flera gånger om dagen och räknar förtjust att av 16 Habanerofrön så har 15 grott. Det är två fröer i en liten kruka så den ena plantan är lite mindre,  men det brukar gå bra ändå. Förr satte jag alltid två fröer i varje liten kruka eftersom de flesta fröerna inte grodde, så att jag skulle vara säker på att inte ha tomma platser. Tror jag kan skippa det tankesättet nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.