Chili har grott fint och växer på

Snackpap8marsMin chilisådd har grott färdigt och andra bladparet börjar utvecklas. Av 49 frön snackpaprika (från en snackpaprika köpt i livsmedelsbutik) har 47 grott. Så nu är det dags att ge plantorna en duschvattning med Terrafert Blad kombinerat med EM-Aktiv. I min 1,5 liters flaska tar jag ett kryddmått EM-Aktiv och två droppar Terrafert Blad, som innehåller folsyra bland annat. Du kan läsa mer om det under bruksanvisningar. Observera att allt är ekologiskt.

Jag är sHabanero8marså förtjust i hur jämnt de här små plantorna kommit upp, tittar på flera gånger om dagen och räknar förtjust att av 16 Habanerofrön så har 15 grott. Det är två fröer i en liten kruka så den ena plantan är lite mindre,  men det brukar gå bra ändå. Förr satte jag alltid två fröer i varje liten kruka eftersom de flesta fröerna inte grodde, så att jag skulle vara säker på att inte ha tomma platser. Tror jag kan skippa det tankesättet nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.