Gallringsdax

Nu är salladen verkligen på gång. Det verkar som att Bokashijorden är bäst just nu för att snabbt få ätbar sallad. Sallad30maj

Jorden har tillbringat vintern i en lufttät svart fodertunna med lock. Några hinkar med Bokashi, som är köksavfall som mjölksyrejäst med Bokashikli lufttätt och i rumstemperatur, har varvats med gammal jord. Den gamla jorden kommer från växthusets hinkar som jag har odlat tomater, gurka och chili i under sommaren. Under hösten och vintern sparar jag hinkarna med gammal uttjänt jord för att kunna ha egen näringsrik jord till våren när jag blandar den med Bokashi. Nästan som magi! Under många år har jag släpat jordsäckar från plantskolorna för växthusets odling. Nu köper jag några säckar för att blanda med Bokashijorden eftersom den inte räcker till alla hinkar.

Mindre vattenbehov, kompaktare växter och friskare plantor är det jag förväntar mig i år med. Men det finna alltid möjlighet för naturen att hitta på egna varianter, så jag tar ingenting för givet. Förra året var det inga vita flygare, spinn eller mögel i växthuset. Funkar det i år också?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.