Nytt dvärgpersikoträd med krussjuka

Jag älskar persikor och nektariner. nektarinträd2015Förra året köpte jag ett litet dvärgnektarinträd lagom stort för att få vara i växthuset under vintern. Det hade lite krussjuka när jag köpte det, men de dåliga bladen trillade av fort efter några duschar med EM-Aktiv och de nya bladen blev gröna och fina. Vi fick cirka 20 små nektariner med vitt kött förra året.

På bilden syns årets starka friska blad, vilket gläder mig enormt. Förra året stod det lilla trädet bredvid de gamla persikoträden, som tappade alla blad och kart tidigt på grund av krussjukan. Ingen smitta alltså trots närheten. Jag tror bokashijorden gjort skillnad, för så är det ju med våra andra nya fruktträd.

I år köpte jag ett litet persikoträd med mörka blad som också ska få vara i kruka. dvärgpersikoträd2015Det har blad med krussjuka, men de kommer att försvinna. Cirka 10 procent bokashi i krukan tillsammans med lite stenmjöl, EM-keramiskt pulver och kompostjord blir bra. Det ska också få några duschar Terrafert Blad blandat med EM-Aktiv.

Våra två stora känsliga persikoträd, det ena fick specialbehandling förra året, är väldigt fina i formen i år. De har några blad som är röda och vågiga redan nu, så det är dags för en dusch till. Och de ska få ett rejält lass kompostjord från våra övertäckta och jästa komposter. Det träd som fick en bokashilåda vid rötterna har många blommor och kart, och grenarna hänger vackert. Det ser harmoniskt ut och jag håller tummarna för en bra skörd. Det träd som gav cirka 300 persikor förra året har jag beskurit kraftigt i höstas, så mitt hopp står till våra nya träd och de två känsliga träden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.