Mer melass gör Bio-Bokashi mörkare

Bio-Bokashi Terra
Bio-Bokashi Terra
Bio-Bokashi Terra torkas direkt efter fermenteringen och blir Bio-Bokashi.

Det är mörkare färg nu på våra bokashiströ som är baserade på vetekli, och det är för att tillverkaren Multikraft lagt till mer rörsockermelass i fermenteringen. Multikraft gör kontinuerliga uppföljningar på kvalitet och det är främst det fuktiga Bio-Bokashi Terra och Topdress som nu får längre hållbarhet med extra rörsockermelass under fermenteringen. Bio-Bokashi Terra torkas efter fermenteringen och blir det torra bokashiströet Bio-Bokashi, som följer med i Startpaket Bokashi.

Så nu har Bio-Biokashi, Bio-Bokashi Terra och Topdress mer mörkbrun färg och luktar lite mer melass. Förvara det fuktiga ströet svalt, mörkt och i tillsluten påse så håller det upp till ett år efter bäst-före-datum. Det torra Bio-Bokashi håller betydligt längre även om det förvaras i rumstemperatur.

Visste du att Bio-Bokashi Terra är en utmärkt jordförbättring för all jord? Se till att växterna får en bra start i krukor och bäddar genom att lägga till 5% Bio-Bokashi Terra, ta exempelvis 2 liter Bio-Bokashi Terra till en jordpåse på 40 liter. 10 kg Bio-Bokashi Terra motsvarar ungefär 20 liter bokashiströ.

2 svar på ”Mer melass gör Bio-Bokashi mörkare

  1. Kommer vetekli och rörsocker från ekologisk odling? Utan besprutning, stråförkortningsmedel, glyfosat och andra gifter? Är rörsockret från fairtradeodlingar där odlarna har bra förhållanden? Hur kontrollerar ni dessa förhållanden?

    1. Allt vetekli och rörsockermelass som används för bokashiströ och EM-produkter från Multikraft är ekologiskt. Multikraft använder certifierat och spårbart ekologiska och fairtrade-producerade (där det är ett val) råvaror för sina produkter sedan länge, och är ett Green Brands-företag, se http://www.green-brands.org/en/what-are-green-brands/. Företaget firar 40 års-jubileum i år och började som djurfodertillverkare. Det är rätt intressant att de var först med att sluta lägga till antibiotika i sina djurfoder, och att ha ekologiska råvaror redan då. Multikraft har ett samarbete med en österrikisk EM-förening, som fungerar som en slags konsumentförening som ställer krav på kvalitet och sortiment, och att EM-produkterna ska vara ekologiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.