Mikrojord
Meny
  • Butiken
    • Integritetspolicy
    • Mitt konto
    • Köpvillkor
  • Om EM
    • EM i trädgården – egna erfarenheter
  • Bokashi
    • Viktiga råd för att lyckas med bokashi
    • Bokashihinken ska vara lufttät
    • Frågor och svar om bokashi
    • 10 skäl att göra bokashi
    • Om bokashi
  • Bruksanvisningar
  • Kontakt
    • Om mig
  • Föreläsningar och kurser
    • Presentationer
Meny
Sallad i bokashijord

Sallad i bokashijord - direkt från jordfabrik

Publicerad den 5 mars, 201719 november, 2018 av Kajsa Sjaunja

Sallad som såtts i bokashijord, direkt från jordfabriken.Det blir bra jord av bokashi, så bra att det går att så direkt när jordfabriken är klar efter två veckor. Numera blandar jag oftast färdigfermenterad bokashi med lerjord från trädgården. Det blir förvånansvärt bra och bokashijorden blir helt suverän att så och plantera i. Vår tidigarebesvärliga lerjord har blivit härligt grovkornig och lättarbetad av EM-Aktiv kombinerad med både grovt och fint stenmjöl och fermenterad hästgödsel. Lerjorden sållas och blandas med bokashin i både stora och små hinkar och jordfabrikerna blir ofta jord på två veckor. Den färdiga jorden sållas igen, så bokashibitarna som är kvar inte stör groningen.

Så sallad i bokashijord

I januari sådde jag sallad i bokashijord, direkt från jordfabriken som var jord efter två veckor. Det blir kraftiga salladsblad med härligt grön färg. Jag vattnar med lakvatten och EM-Aktiv, cirka 0,5 tesked av varje till 1,5 liter vatten. En gång varannan vecka sprayar jag med EM-Aktiv, MK5 och Terrafert Blad. Jag blandar 1 tesked (5 ml) EM-Aktiv, 1 kryddmått MK5 och 1 kryddmått (1 ml) Terrafert Blad med 1 liter vatten. Det är roligt att sorgmyggorna som flyger runt i odlingsrummet inte verkar påverka mina sådder i år heller. Jag tror att bra jord gör växterna livskraftiga och larverna hittar kanske bättre mat än växtrötter i bokashijorden.

Tomatplantor i bokashijordMinitomater som planterats i bokashijord

Jag har även sått minitomater i sållad bokashijord, direkt från jordfabrik. På bilden har de planterats om, i bokashijord såklart. Det är viktigt att bokashijorden luktar jord, då blir det bra groning och växterna tar sig fort vid omplantering. Det är så skönt att inte behöva köpa jord längre, jag kan odla året runt i bokashijord gjord på lerjord från trädgården. Det är ett helt fantastiskt enkelt och billigt sätt att odla egna grönsaker!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Handla i webbutiken mikrojord.com

Mikrojord AB

Vi finns på Fårabäcksvägen 81 i Malmö. Det går bra att handla på plats, men boka en tid via mail först.
©2023 Mikrojord
Denna webbplats använder kakor (cookies) för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Acceptera”.
OK!Nej tack Läs mer i vår integritetspolicy
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SPARA OCH ACCEPTERA