Tidigare groning av paprika med EM Aktiv och Terrafert Jord

Frösådd med och utan EMFrön från ekologiskt odlad snackpaprika såddes i bokashijord eller såjord från Emmaljunga den 2 januari 2021. Hälften av de tolv plantorna vattnades med EM Aktiv och Terrafert Jord före sådd och två gånger till före omplanteringen då bilden togs. Den andra hälften fick vatten vid varje vattning.

Tydliga skillnader

EM Aktiv och Terrafert Jord ger mörkare färg på jorden och rötterna blir kraftigare.

Tidigare groning med EM Aktiv och Terrafert Jord oavsett jord.

Vad är Terrafert Jord?

Det är en biostimulant som stärker växternas rötter helt naturligt. Förutom EM så innehåller Terrafert Jord humussyror, fosforsyra och havstångsextrakt. Det finns också EM Keramikpulver i Terrafert Jord. Det finns många studier som visat att humussyror gör växtrötterna starkare men det är ingen som vet varför det blir så. Humussyra har använts inom folkmedicinen sedan gammalt och finns alltså att köpa i hälsokosten. Humussyran har förmåga att binda till sig tungmetaller och virus.

Havstångsextrakt har också visat sig ge en tydlig verkan när det gäller att stärka växterna men det är ingen som vet varför. Man tror att det är växthormoner och spårämnen av mineraler som ger den stärkande effekten. Fosforsyran är en essentiell näring för allt levande, fosfor betecknas som P i kemin och detta grundämne är viktigt för cellbildning och energilagring samt transport av den energi som skapas via fotosyntes.

EM Aktiv och Terrafert Jord gynnar rotutvecklingen

När man kombinerar Terrafert Jord med EM Aktiv så behöver man bara små mängder humussyra, fosforsyra och havstångsextrakt för att växterna ska kunna hitta och ta upp den bästa näringen från syrorna och få starka rötter. En planta som fått Terrafert Jord har mycket starka och tåliga rötter, så de frilagda rötter som finns i bilden kommer anpassa sig snabbt i den större krukan med ny jord.

 

 

1 tanke på “Tidigare groning av paprika med EM Aktiv och Terrafert Jord”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.